E-pasts jautājumiem un pasūtījumiem: pasutijumi@sianaukseni.lv
Tālrunis pasūtījumiem darbadienās no plkst. 8.00 līdz 17.00: +371 27334797
Pērc mūsu mājas lapas
VEIKALĀ
un saņem OMNIVAS
PAKOMĀTĀ!
Rudzu iesals, nefermentēts 700 g |
Rudzu iesals, nefermentēts 25 kg |
Rudzu iesals, fermentēts 700 g |
Rudzu iesals, fermentēts 25 kg |
---|---|---|---|
Recepte: 3 3,5 kg rudzu rupjie milti, 100 g rudzu nefermentētais iesals, 1 sauja ķimenes, 1 paciņa raugs vai maizes mīklas ieraugs, 400 g cukurs, 100 g sāls. Plaucējums: Ieber bļodā 0,5 kg rudzu rupjos miltus, 100 g nefermentēto iesalu, tam virsū atkal 0,5 kg rudzu rupjos miltus un tad ķimenes. Lej virsū apmēram 1 litru karsta ūdenens (82 85°C temperatūra). Samaisa un atstāj. Pēc 2 stundām ik pa brīdim maisa, kamēr plaucējuma masa sasniedz apmēram 45°C temperatūru. Apklāj ar dvielīti un liek siltā telpā rūgt. Ieraugs: pēc 12 stundām plaucējumam pievieno 100 g ierauga vai paciņu rauga, samaisa un raudzē vēl 8 10 stundas. Pirms mīklas gatavošanas nelielu gabaliņu no ierauga atstāj un glabā ledusskapī nākošajai cepšanas reizei. Mīkla: sagatavotajam ieraugam pieliek 2 2,5 kg miltus, ~ 100 g sāli, ~ 400 g cukuru (pēc garšas), samīca un vēl stundiņu paraudzē. Veido kukulīti un cep 210 220°C temperatūrā, apmēram stundu. |